sofria.blogg.se

Time for a change - diet/viktnedgång inför sommaren

Publicerad 2021-04-29 03:23:00 i Allmänt,

Jag har som så många tidigare vintrar dragit på mig några kilon och har beslutat mig för att gå ner till min trivselvikt igen. Eller ja, har inte vägt mig på snart två år men man ser ju själv hur man ser ut liksom och det är inget jag trivs med att se. Är visserligen halvblind men stora objekt ser jag ju (hehe). Framförallt så är det sjukt obekvämt när kläderna börjar sitta för tajt. Känner mig även klumpig och obekväm med hela min identitet och aura när jag är så här pass stor.
 
Så. Problem är till för att lösas och jag tänker lösa det.
 
Det första jag måste göra är att identifiera varför jag går upp i vikt. Jag tränar i snitt en timme om dagen och utöver det går jag promenader nästan varje dag så, att öka min aktivitet är inte rimligt eftersom jag redan är högaktiv och NEJ det är inte muskelmassa jag lagt på mig för det tar minst ett år att ens dra på sig ett kg muskler för en kvinna som tränar HÅRT på gym. Tro mig, jag har forskat. Ja, det är bara att konstatera att det är fläsk och inget annat och detta beror på att jag ätit mer kalorier än jag behövt under denna tid. 
 
Jag har ätit för mycket kalorier och detta beror på att jag ätit mat som triggat aptiten antar jag. Feta såser är nog min största fälla. Sen älskar jag ju smör 😏. Men ja. Jag får helt enkelt minska på dessa kaloribomber nu. I övrigt oljor och sådant, även avocado och nötter blir det minskning av och såklart grädde och creme fraiche. Det får bli lättvarianter.
 
Istället blir det mer proteinkällor som kött, fisk, fågel, ägg, keso, kvarg mm. Detta är inga kaloribomber och protein i sig är mättande. Sen blir det kolhydrater i form av rotfrukter, bättre alternativ av ris och pasta och lite frukt och bär. Grönsaker i mängder förstås - helst fibberrika sådana så som blomkål, vitkål, haricot verts osv. I regel volymmat som ger få kalorier men stor mättnad. 
 
Kaffe och te förstås och även sockerfri läsk och saft - det gör att jag får i mig tilräckligt med vätska och ger samtidigt en sorts förbättrad uthållighet i det hela. Funderar även på att baka lite proteinrika kakor med sötningsmedel och bra mjöler mm. Ska uppdatera mig lite på det. 
 
Det är jobbigt att ligga på kaloriunderskott men samtidigt är det faktiskt det enda sättet att bli av med det kroppsfett som jag ändå själv har orsakat överflöd av. Det är ingen annan än mitt eget fel.
 
Jag siktar på att vara "klar" i mitten av juni men är jag inte det så fortsätter jag efter det helt enkelt. Kommer inte att mäta via någon våg utan har ett par jeans som mätstock.  Dessa är för små just nu. Kunde ha dem förra våren...buhuu 😥.
 
Well, nu kör vi!
 
 
How to Build and Eat a Balanced Diet for Better Health (and Weight Loss) |  Cooking Light
Råvarorna är grunden till resultaten..
 
 
 
 
Beskrivning saknas.
Träningen kommer jag försöka köra på med som vanligt, men ibland blir man ju trött av att ligga på kaloriminus och det kan bli att jag kommer behöva minska eller pausa träningen tils viktnedgången är klar. Så blev det sist jag gjorde detta. Sen började jag så klart träna igen när jag började äta enligt  kaloribalans igen för då återfår man sin normala energi  - av den ökade energin man intar - den energin kroppen behöver för att stå still i vikt. 
 
//S

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela