sofria.blogg.se

"Men ibland är du världens bästa": En text om psykiskt våld.

Publicerad 2018-11-27 01:03:39 i Allmänt,

Det här är en fiktiv dialog om hur psykiskt våld kan se ut. Dialogen är enkelriktad, dvs det är bara förövaren som pratar förutom grannen som kommer förbi vid ett tillfälle.
 
"Ful?  Jag har väl aldrig sagt att du är ful, haha, ibland undrar jag verkligen om du inte jobbar lite för mycket. Fast ja det är klart.. du hade väl några kilo för mycket ett tag, din stackare men vem har inte det? och det har du ju åtgärdat nu, bra jobbat sötis. Sen är ju inte utseendet det viktiga. Du skulle nog snarare behöva jobba på ditt psyke du. Du tar ju åt dig för minsta lilla kommentar och sen blir du helt förstörd och vägrar inse att det är du som är vek. Det där får du nog ta och jobba bort. Man måste ju kunna säga saker åt dig utan att världen vänds upp och ner och du nästan börjar grina.
 
Nä, förlåt, nu lät jag lite hård, men det är ju för ditt eget bästa. Starka människor klarar sig bättre än svaga. 
 
*Det ringer på dörren" En granne står där utanför med ett brev.: "Ja hej jag tänkte bara lämna det här brevet som verkar ha hamnat fel..."
 
"Jaså minsann, från sjukhuset ja..det är nog till veklingen därinne som envisas med att hon har så ont i kroppen att hon behöver träffa läkare, hehe...en del söker hjälp för minsta lilla. Ja det är ju hon som bor här jag är bara här och hälsar på men jag kan ta emot det.Tack hur som helst, det var snällt att du kom förbi med det!"
 
"Varför ser du ut sådär? Se inte så sur ut, det är inge synd om dig inte. du borde verkligen rycka upp dig alltså. Annars kommer du aldrig lyckas hitta någon ny kille, för vi är ju inte ihop längre, eller hur? Nej, förlåt, nu såg jag att du blev ledsen. Kom så får du en kram, så ser vi en film sen, vad tror du om det hjärtat?
 
Berättade jag förresten om tjejen jag träffade här om veckan? Inte? Hon verkar verkligen vara min typ. Intrssant och rolig. Fin, snygg. Ja nån som henne trodde jag aldrig jag skulle träffa. Inte för att du är dålig på något sätt men ja du fattar..
 
*senare*
 
"Ja men det här var ju en trevlig dag! Du är verkligen speciell för mig. Vi hörs nåt senare..."
 
 
 
 
 
 

Om du bara kunde sluta göra mig illa, förvirra mig, men
Ibland är du världens bästa
 
 
 
Bildresultat för ensam
 
 
/S

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela