sofria.blogg.se

Själavandring

Publicerad 2015-09-14 22:59:17 i Allmänt,

Jag har fått upp ett öga för den indiska kulturen. Sättet att leva, religionen, matkulturen! Jag har alltid gillat kryddor och lagar mat med mycket smaker då jag tycker det är tråkigt med smaklös mat. Yoga och meditation och liknande har alltid intresserat mig eftersom jag gillar känslan av att få ro i själen som är något av det svåraste jag vet, och religionen verkar klok på de flesta plan. Jag tror på själavandring - reinkarnation och att vi påverkas av våra tidigare liv.

Den indiska kulturen är så mycket mer än att leva och vara människa. Det finns en mening bakom allt som finns och en orsak till vad som händer. Det är stor skillnad mot den svenska kulturen där det mesta saknar en kärna. Vi bara lever och stressar omkring. Vi bryr oss mest om karriär, ekonomi och social status. Men till vilken nytta? På vilket sätt belönar det oss och vad är vårat mål med livet? Vaknar vi varje dag och känner att det finns en trygghet inom oss eftersom vi vet att vi gör rätt och beter oss som vi borde varje dag och därför kommer att få ett värdigt liv efter detta?

Detta är nåt för mig känner jag. Filosofiskt och nytänkande förstås. Men det är intressant som attan och jag ska fördjupa mig mer, utöver det man minns från skolan. Ska för det första utveckla kunskaperna i det indiska köket och börja med yoga igen, så får väl religionen mest bli nåt intressant att läsa om. Jag har ju tid nu.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela