sofria.blogg.se

"Om du förlorar några kilon kan du säkert ha dem"

Publicerad 2021-05-31 22:00:00 i Allmänt,

Det var min pappa som yttrade kommentaren när jag skulle prova ett par byxor för att se om de var tillräckligt små för att skänka till min kära mamma. Dem båda var på besök här hos mig förra veckan. Byxorna var för små så min säkert 15 kg lättare mamma fick ta dem. Min mamma har vägt mindre än mig sedan hela min vuxna ålder så det var inget konstigt, men jag förstod också att pappa på fullaste allvar menade att jag faktiskt gått upp sedan förra sommaren då vi senast sågs. 
 
Jag uppskattar ärlighet. Framförallt när det gäller utseende. För sanningen är den, att jag har aldrig kunnat se hur stor eller liten jag är. Det måste vara någon som säger åt mig när jag börjar bli lite för stor eller lite för liten. Denna gång var det pappa, med medhåll av mamma.
 
Tack pappa, nu vet jag vad jag måste göra. 
 
Det finns ju som vi alla vet bara ett sätt att gå ner i fettvikt och det är att bränna mer energi än man stoppar i sig. Vilken typ av kost man äter för att uppnå detta är väl helt enkelt den kost som fungerar för att äta tillräckligt lite. Högst individuellt - annars skulle ju alla människor gå på samma diet/kosthållning för att lyckas minska i vikt.
 
Träna hårt gör jag redan och har gjort under hela viktuppgången, ja det får mig snarare att gå upp (både fett och muskler) så jag ska försöka dra ner på styrketräningen och istället börja konditionsträna mer och röra mig mer i vardagen.
 
Hoppas verkligen jag får jobb snart också. Då blir det ett annat fokus och man tänker mindre på hur jobbigt det är att ligga på energiunderskott. För det är jobbigt att äta mindre än man förbrukar. Det är ingen enkel lek att minska i vikt, det är ett jobb som måste göras som vilket jobb som helst.
 
Sommaren och värmen kommer även lägligt eftersom man blir frusen när man inte äter samma mängd energi. Jag har gjort detta förut och tänker göra det igen. Är ingen klenis som bara ger upp mina mål.
 
 
Beskrivning saknas.
 
 
Gammal bild.
 
//S

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela